Aiheen kuvaus

  • Miksi hevosalan pitää viestiä?

    Elämme aikaa, jossa kaikkea toimintaa, niin hevosalaa ja -urheiluakin, tarkastellaan myös kriittisin silmin. Sosiaalinen hyväksyttävyys, toimintaedellytykset ja alan rahoitus riippuvat siitä, kuinka onnistumme pysymään mukana muutoksessa. Medioiden toimintalogiikkaan kuuluu nostaa esiin negatiivisia tapahtumia ja yksityiskohtia, jotka leviävät myös somessa nopeasti. Positiivinen viestiminen hevosalan tapahtumista, arjesta ja toimintatapojen kehittymisestä on hevosihmisten itsensä vastuulla.

    Hevosalan viestijöinä tärkein tavoitteemme on huolehtia, että kerromme ja elämme todeksi sellaista tarinaa, johon mahdollisimman moni haluaa myös jatkossa tulla mukaan.

    Hyvä viestintä tempaa mukaansa, tukee tavoitteita ja kertoo toiminnan arvoista. On hyvä muistaa, että jokainen hevosalan toimija on mukana rakentamassa alaan liittyviä mielikuvia ja vaikuttamassa omalla toiminnallaan alan sosiaaliseen lisenssiin.


    Santtu Raitala, Antti Ojanperä ja Jutta Ihalainen


    Hevosalan näyteikkuna 

    Miltä hevosalan näyteikkuna näyttää? Jokainen meistä vaikuttaa omalla esiintymisellään hevosurheilun ja hevosalan julkisuuskuvaan. Meidän kaikkien vastuulla on ylläpitää hyvää ilmapiiriä, joka houkuttelee tutustumaan hevosiin ja hyppäämään mukaan toimintaan.

    Urheilijat ovat lajinsa julkkiksia, myös hevosurheilussa. Hevosihmisille on selvää, että toiminnan keskiössä on hevonen, mutta alan ulkopuoliset mediat kiinnitävät usein ensimmäisenä huomiota ihmisurheilijaan. 

    Haastatteluissa ei tarvitse olla paras esiintyjä tai terävin sananiekka. Riittää, että on oma itsensä. Oma persoona ja tunteet saavat näkyä – hevoset herättävät suuria tunteita! Muistathan myös omat ja hevosen varusteet. Niiden ei tarvitse olla uusia, kunhan ne ovat siistejä ja hyväkuntoisia.  


    Hyville tyypeille tapahtuu hyviä juttuja 

    Positiivisuus palkitaan, aina!

    Hevosihmisinä olemme kaikki saman tarkoituksen ympärillä, joten yhteen hiileen puhaltaminen kannattaa. Hevosta kunnioittava asenne sekä arvostus kanssakilpailijoita kohtaan kotitallilla, kilpailuissa ja somessa rakentavat positiivista ilmapiiriä ja luovat hyvän pohjan hevosalan viestinnällekin.

    Myös yrittäjät, toimihenkilöt ja muut järjestäjätahot ovat yhteisellä asialla. Joskus esiin nousee erimielisyyksiä ja kriittiselle keskustelulle on tarvetta, mutta olemme verrattain pieni yhteisö ja tarvitsemme kaikkien panoksen yhteisten tavoitteiden eteen. Ratkotaan ristiriitatilanteetkin hyvässä hengessä!