Koulutuksen tavoitteena on tarjota tietoa sopivan ponin valinnasta. Koulutus jakaantuu neljään osaan: aikuisen ensiponin valinta, nuoren ponin tai varsan valinta, ponin tuonti ulkomailta sekä monet harrastusmahdollisuudet ponin kanssa. Koulutuksen jälkeen osaat ottaa huomioon tarpeellisia asioita, kun olet etsimässä ponia itsellesi tai lapsellesi.

Koulutus on avoin kaikille kirjautuneille käyttäjille.

Hevosen ruokinta I-koulutus tarjoaa hyödyllistä perustietoa hevosen ruuansulatuksesta, ravintoaineista ja hevosten ruokinnassa käytettävistä rehuista. Koulutuksessa perehdytään mm. hevosen ruuansulatuselimistön rakenteeseen ja toimintaan, ravintoaineiden imeytymiseen, eri ravintoaineiden tehtäviin ja niiden lähteisiin sekä hevosen ruokavalion koostumukseen.

Koulutus on avoin kaikille kirjautuneille käyttäjille.

Hevosen ruokinta II -koulutuksessa syvennetään osaamista hevosten ruokinnasta. Koulutuksessa käydään läpi hevosten ruokintaa eri vuodenaikoina, ruokinnan tasapainoa ja epätasapainoa sekä opitaan tarkemmin erilaisiin hevosryhmiin kuuluvien hevosten ravintoaineiden tarpeesta. Lisäksi yksi luentokerta on omistettu hevosten veden ja suolan tarpeelle ja nestetasapainon säätelylle.

Koulutus on avoin kaikille kirjautuneille käyttäjille.

Raviponin ruokinta -koulutus tarjoaa hyödyllistä perustietoa raviponien ruokinnasta. Koulutuksessa perehdytään ponien ruokintaan ruokintalaskelmien ja käytännön esimerkkien avulla. Lisäksi koulutuksessa opitaan ponien ruokinnasta kilpailupäivinä.

Koulutus on avoin kaikille kirjautuneille käyttäjille.

Et ole yksin -koulutus on suunnattu jokaiselle raviurheilun parissa toimivalle. Koulutusmateriaali perustuu Väestöliiton Et ole yksin -palvelun asiantuntija Pauliina Liuksen pitämään livekoulutukseen toukokuussa 2022. Koulutuksessa mietitään, mitä häirintä on ja miten se vaikuttaa ihmisiin. Puhutaan myös ennaltaehkäisystä ja häirintään puuttumisesta. Meillä jokaisella on velvollisuus huolehtia, että kaikilla on kiva ympäristö tehdä töitä ja harrastaa!

Koulutus on avoin kaikille kirjautuneille käyttäjille.
Tämän kurssin tarkoituksena on esitellä kansallishevostamme suomenhevosta, sen monipuolisuutta, piirteitä, joista sen tunnistaa sekä kaikkea sitä mikä tekee suomenhevosesta juuri suomalaisten hevosen. Kurssialustalle on koottu teemoittain suomenhevosiin liittyviä asioita. Voit edetä tutustumisessa teema kerrallaan ja tutustua suomenhevoseen ja sen historiaan ja väreihin ja ominaisuuksiin myös satujen ja tehtävien kautta. Toivomme myös, että viihdyt materiaalin parissa, tervetuloa tutustumaan suomenhevoseen!

Kurssi on avoin kaikille käyttäjille (myös ilman kirjautumista)

Tutustu poneihin -tutustumiskurssilla pääset tutustumaan poneihin, poniraviurheiluun ja ponikerhoihin. Kurssi sisältää tietoa ponin perustarpeista, raviurheilun nuorisotoiminnasta ja poniraviurheilusta. Kurssilla pääset tekemään poneihin liittyviä tehtäviä, joiden avulla tietosi poneista karttuvat ja materiaali sisältää myös poniaiheisia värityskuvia.

Tutustu poneihin -kurssin tehtävät on suunnattu pääosin alakoululaisille ja sitä nuoremmille.

Kurssi on avoin kaikille käyttäjille (myös ilman kirjautumista).