Aiheen kuvaus

 • Kurssin keskeinen sisältö:
  Tämän kurssin tarkoituksena on esitellä kansallishevostamme suomenhevosta, sen monipuolisuutta, piirteitä, joista sen tunnistaa sekä kaikkea sitä mikä tekee suomenhevosesta juuri suomalaisten hevosen. Kurssialustalle on koottu teemoittain suomenhevosiin liittyviä asioita. Voit edetä tutustumisessa teema kerrallaan ja tutustua suomenhevoseen ja sen historiaan ja väreihin ja ominaisuuksiin myös satujen ja tehtävien kautta Tämä kurssi on suunnattu ala- ja yläkouluikäisille. Toivomme myös, että viihdyt materiaalin parissa, tervetuloa tutustumaan suomenhevoseen! 


  Ihminen taluttaa hevostaKurssin tavoitteet:

  Kurssin tavoitteena on tutustua kansallisrotuumme suomenhevoseen ja oppia sen merkityksestä suomalaisille ennen ja nyt. Tarkoitus on herättää kiinnostusta ja arvostusta suomenhevostamme kohtaan sekä kertoa siitä eri kohderyhmille sopivalla tavalla. Lapsille saduin ja kertomuksin, ja erilaisten tehtävien avulla. 

  Kurssilla opitaan tunnistamaan rodun piirteitä ja ominaisuuksia, opitaan tunnistamaan värejä ja merkkejä, opitaan mitä suomenhevosen varsavuodet pitävät sisällään, saadaan tietoa eri käyttötarkoituksista ja työtehtävistä missä kaikessa suomenhevonen toimii ja mitä kaikkea suomenhevosen elinkaaren eri elämänvaiheisiin kuuluu.

  Aineistoa voi käydä läpi yksittäisinä osioina, valiten sieltä tilanteeseen sopivimman tai edetä järjestyksessä.. Aineisto on suunniteltu varhaiskasvatukseen, peruskoulun ala- ja yläluokille sekä kerhoihin ja oppilaitoksiin käytettäväksi tai itsenäisesti tehtäväksi. Aineistossa on myös tulostettavia materiaaleja oppimisen tueksi tai askartelemiseen, esimerkiksi päiväkodeille tai alaluokille. 


  Aikataulu:
  Vapaasti käytettävissä, sisältöä ja tehtäviä päivitetään jatkuvasti.

  Kurssimateriaalin sisällön on tuottanut Suomenhevosliitto ry / Jaana Strömberg ja Tiina Levander.  Apujoukkoina Sanna Ahova ja Nella Ahova. Satujen kuvituksen ja graafisen ilmeen on tuottanut Emmi Kemppainen. Kuvituspiirrokset ovat Eetu Autereen käsialaa. Kuvat: Tiina Levander. Kurssin koostamisesta, tehtävistä ja päivittämisestä vastaa Suomen Hippos ry.

  LÄHTEET

  Suomenhevosliitto ry 

  Suomen Hippos ry

  Suomenhevonen – arjen sankari. Amanita 2014.

  Suomenhevonen, isänmaata rakentamassa ja puolustamassa. Amanita 2014.

  Kaikkien aikojen kuninkuusravit. Suomen Hevosurheilulehti Oy 2006.

  Suomenhevonen.fi

  Suomenratsut ry

  Hevosnetti.com